kirjoja, vanhoja, kirjoja rivissä. Kannet ei näkyvissä.

Kirjoista apua

Kirjoista apua

Tällä sivulla esitellään itseapukirjoja, jotka löytyvät kirjastoista. Te lukijat voitte myös osallistua. Lähettäkää sähköpostilla emppa@sininauha.fi yhden sivun esittely kirjasta. Kertokaa myös, miten kirja on teitä auttanut tai koskettanut. Voi käyttää omaa nimeä tai nimimerkkiä. Sähköpostia ei lue muut kuin EMPPA-työntekijä.
Alla näkyvät kirjaesittelyt avautuvat nuolta klikkaamalla.

AJATTELE MYÖNTEISESTI Avaimia muutokseen on nimenomaan se kirja,
joka aikanaan aloitti minun myönteisen Kirjan turkoosi kansi. Ajattele myönteisesti. ajattelun itseopiskeluni. Asiaan varmasti vaikutti myös lapsuudessani kotoa saatu ohjaus, että ”ei niin pahaa, ettei jotain hyvää”.  Siltä varalta, että tulee hetkiä ja päiviä, kun olen vakuuttunut, että pessimisti ei pety, vastaa Tahkokallio minulle kirjassaan näin:
 

”Ei ole mitään, mikä olisi pelkästään positiivista tai pelkästään negatiivista.” 

Joskus asenne voi ratkaista. Esimerkiksi kysymykseen, onko lasissa enää vai vielä puolet jäljellä, ei ole olemassa faktista totuttaa. Jokainen päättää sen itse. 

Mielikuvitus on vahvempi kuin tahto 

Tahkokalloin mukaan mielikuvitus voittaa tahdon. Jos tahtoo, vaikka kuinka kovasti, saavuttavaa jotain, mutta mielikuvitus panee hanttiin, mielikuvitus voittaa. Siksi esimerkiksi jousiampujan pitää nähdä sielunsa silmin nuolen osuvan maaliin, eikä viime hetkellä kuvitella sen menevän ohi. Ei siis kannata ylläpitää mantraa, että ei tästä kuitenkaan tule mitään. 

Ihmeelliset mikrolihakset 

Kirjassa on useampikin kuvaus, kuinka ajatuksen voimalla joku saadaan liikkumaan. Yksi esimerkki on vanhasta ajasta, jolloin odottavan äidin päästä otettiin hius ja siihen pujotettiin vihkisormus. Hiusnarua sitten joku roikotti naisen vatsan päällä. Sormus alkoi vähän ajan päästä heilua kuin itsekseen joko ympyrä tai edestakaisin. Liikkeestä sitten pääteltiin kumpi tuleva lapsi olisi. Oikeasti tämä ennustelu perustui siihen, että roikottaja tiedostamattaan ajatteli jompaakumpaa sukupuolta ja mikrolihakset hoitivat homman. Sama pätee jousiampujaan. Jos hän nuolen matkaan lähettäessään ajattelee, että nyt kyllä meni pieleen, siirtävät mikrolihakset kättä sen verran, että jousi ei todellakaan osu siihen mihin ampuja ajatteli. Mielikuvitus siis vaikuttaa jopa ihmisen lihaksiin. 

Apua hammaslääkäripelkoon eikä kannata surra väistämätöntä 

Minulla oli aikanaan isosti hammaslääkäripelkoa. Tahkokallio väittää tässä kirjassa, että kun hammaslääkärin tuolissa istuessaan keskittää kaikki ajatuksena toisen jalkansa isoon varpaaseen, eivät aivot keskity yhtä paljon toimenpiteestä johtuvaan kipuun. Toimii! Jalostin ajatusta vielä tuijottamalla isovarpaan kynttä ja sen muotoa aamulla ennen hammaslääkäriä. Tänä keväänä unohdin ja se kostautui. 

Tahkokallio myös kannustaa luopumaan sellaisten asioiden voivottelusta, jolle ei mitään voi. Sää on yksi sellainen. Huomasin, että tosi paljon voimia säästyy, kun en hukkaa aikaa säätilaan, joka ei muutu. Tietenkin pyörätuolinkäyttäjänä puin nyrkkiä etenkin takatalven tullen, mutta silti tieto, että vallassani on valita toisin, lohduttaa! 

Kirjoittaja: Pirkko Justander, EMPPA-työntekijä, Sininauhaliitto

Tahkokallion kirja löytyy lukuversiona kirjastoista ja äänikirjana Saavutettavuuskirjasto Celiasta. Celian asiakkaaksi pääsee näillä kriteereillä
Maksullinen ääni- ja e-kirja löytyy esim. Nextstory-palvelusta.
Finlandia-kirja myy Tahkokallion kirjan käytettyjä versioita  https://www.finlandiakirja.fi/fi/