"Puhukaa päihde- ja mielenterveystyössä oppimisvaikeuksista"

Uusi, yli 500-sivuinen Päihdehoitotyön oppikirja julkistettiin Erilaisten oppijoiden liiton tiloissa Helsingissä 26.10.

Erilaisten oppijoiden liiton puheenjohtaja Airi Valkama totesi, ettei paikalla ole koskaan ennen ollut sellaista määrää päihdetyöntekijöitä, vaikka suurella osalla liiton asiakkaista on päihdeongelmia.

WP_20151026_15_17_46_Pro.jpg

- Olemme tehneet paljon yhteistyötä esimerkiksi Kritsin, Mielenterveyden Keskusliiton, A-klinikkasäätiön ja Sininauhaliiton kanssa, mutta heitän silti tässä haasteen.

- Oppimisvaikeuksista pitäisi puhua paljon enemmän päihde- ja mielenterveyspuolella.

Uusi kirja on entistä kattavampi

Uudessa oppikirjassa perehdytään yksityiskohtaisesti niin kliiniseen päihdehoitotyöhön kuin päihteiden käytön taustalla vaikuttaviin psykologisiin tekijöihin, kuten riippuvuuteen ja motivaatioon. 

 

Kirjassa on 200 sivua enemmän materiaalia kuin aiemmassa painoksessa.Yksi syy tähän on uusien näkövinkkeleiden ja eri ikäisten ja kulttuurista tai olosuhteista tulevien asiakasryhmien käsittely. 

WP_20151026_15_05_36_Pro.jpg

- Kirjassa on esimerkiksi omat kappaleensa koskien romanien, saamelaisten ja seksityöntekijöiden parissa tehtävää päihdetyötä. Myös oppimisvaikeudet ovat saaneet ensimmäistä kertaa näin paljon huomiota, kouluttaja, tietokirjailija, sairaanhoitaja (YAMK) Jan Holmberg totesi. 

Päihdehoitotyö -oppikirjan kirjoittamiseen osallistui myös Empan koordinaattori  Irene Komu.


Sivu päivitetty 2.6.2016
Sininauhaliitto

Sininauhaliitto on valtakunnallinen asiantuntija ja toimija päihteisiin sekä syrjäytymiseen liittyvissä kysymyksissä. Liitolla on 92 jäsenjärjestöä, jotka tekevät auttamistyötä kristillisen ihmiskäsityksen pohjalta.